Melyik a legjobb borbár Budapesten?

pexels-photo-26906-min.jpg

 

Akár így is feltehetnénk a kérdést, melyet lehetetlen megválaszolni. Egyéni ízlések, elvárások, helykínálat, napszak, folyamatos megújítások.  Hoztunk egy olyan listát, amiből saját ízlésed szerint választhatod ki borbárod, következő borkóstolód helyszínéül. Ha nem találtad meg a megfelelőt javaslom, vágj bele és csináld meg, hisz egyre nagyobb az igény különleges borbárok iránt!

Ha a választék fontos…

 

Különleges hazai és külföldi borokban nincs hiány az egyik legfiatalabb borbár az Innio polcain. Fiatalság, vagányság, olasz városkákra emlékeztető enteriőr fogad minket a Bazilika és CEU között félúton. Ételeik a modern gasztronómia felfogásában kelnek életre, bort mintegy 300 féle tétel közül választhatunk borkóstolóhoz, a hangulatunknak megfelelően akár Franciaország és Olaszország borvidéken barangolva. Folyamatosan hozza a minőséget és eredményeket, amit az idei Gault&Millau 15. helyezés is visszaigazol.

Olaszország szerelmeseink kiemelt tippünk egy esti borkóstolóhoz a Doc Vino borbár, ahol rendszeresen különleges programokat is találhatsz. Kóstold meg mind a 21 D.O.C. besorolású olasz borvidék remekeit, válogass kedvedre közel 150 borkülönlegességük közül!

Ha a dizájn és szépség fontos…

 

Hivatalosan a legszebb borbár Budapesten a Dob utcában található Doblo Wine Bar. Az eredetileg boltként induló hely, mára központi szerepet tölt be az ide látogató borkóstoló és pálinka párlatokat kereső külföldi vendégek körében. A dizájn New York hangulatát idézi, loft felfogásban berendezett bútorokkal. A palackos borok mellett egy-egy különleges kézműves és bio tételt is felfedezhetsz, de ne felejts el asztalt foglalni, ha többen érkeztek!

docvino.JPG

Ha imádod az édességet...

Pici, barátságos és nyugodt hangulat fogad a VinoWonka borbár Corvin negyedben. Nemcsak borbár, inkább egy megálmodott külön kis világ, ahol az édes élet élménye valósággá és egyben ízlelhetővé is válik. A hazai borválasztékon túl magyar termelőktől érkező házi szörpök, teák vagy helyben sütött péksütemények is beletartoznak a kínálatba.

Ha szeretnél egy hasonló bor és csokoládé párosítást akár otthonra add le rendelésed a Süß-nél, ahol igazán különleges bonbonokat is találhatsz!

Ha beülnétek valahová a haverokkal…

Töménytelen alkoholból és romkocsma pubokból nincs hiány Pesten. A VinoPiano olyan egyedi hely a sokak számára ismert Élesztőházban, ahol kevésbe nagynevű és kisebb helyi pincészetek felkutatása és bemutatása a kitűzött cél. Megismerkedhetsz fantasztikus kistermelői és kézműves borokkal, melyek magukban hordozzák készítőjük kézjegyét és ízvilágát is. Nagy sikert aratott bor és film párosításuk a közönség körében, amit az Ihatóbb Magyarországért írt meg legrészletesebben.

pexels-photo-370984-min.jpeg

Fedezd fel ezeket a szuper kis helyeket, kövesd az eseményeiket, melyet rendszeresen megosztunk a hivatalos facebook oldalunkon !