A legjobb 3 hazai borhotel, amit látnod kell!

kristinus.jpg

Rohanó világunkban egyre kevesebb idő jut a pihenésre és a különleges élményeket keressük. Íme három hazai bor-gasztro-wellness hotel, ahol az ízek és élmények különleges párosítása vár ránk!

Kristinus borbirtok

 

A Kristinus Borbirtok a fine dining rajongóinak kedvez, itt nem átlagos menüvel találkozunk, a menü struktúrája a hagyományos felosztás helyett a borbirtok borait követi.Számos aktív programot kínál a szálloda, mint pl. golfozás, biciklikölcsönzés, kajak-kenu túrák. Emellett egyedülálló módon moziteremmel is rendelkezik. Pihenni a tíz, franciaágyas, Balaton hangulatát idéző design szobákban tudunk. Részt vehetünk borkóstolókon saját pincészetükben, ahol megismertetik a borkészítés állomásait, a reduktív és hordós érlelés titkait. A balatonboglári borvidékről kiváló fehér és vörösborok kerülnek a hordókba. A terület fehér fajtái közé tartozik a chardonnay, az Irsai Olivér, a királyleányka, a sárgamuskotály, az olaszrizling, a rajnai rizling, a szürkebarát és a furmint. A vörösöket a merlot, a cabernet sauvignon, a pinot noir, a kékfrankos és a cabernet franc képviseli.

Booking.com értékelés 9/10 (111 vélemény alapján) „Guest Review Awards 2016”

Foglalás

andrasy.jpg

Andrássy Rezidencia Wine&Spa*****

 

A Tokaji-borvidék világörökségi területén, az Andrássy család egykori rezidenciáján, kifinomult stílusvilággal épült ötcsillagos wellness szálloda 41 szobával, Spa & Wellness részleggel, valamint Tokaj-Hegyalja egyik legjobb éttermével fogad minket. Kiemelkedően magas minőségi színvonalon kínálja a wellness, spa és gasztronómia legjavát. Több, mint 25 borász, 80 féle bora közül válogathat egy helyen, a hazai borturizmus kiemelkedő szereplőjétől, aki Magyarországon egyedülálló borkínálattal rendelkezik. Borkultúrájához illő, kiváló minőségű és saját kezűleg válogatott magyar alapanyagok felhasználásával elkészített exkluzív gasztronómiai különlegességeket kínál számunkra „Eszencia” nevű éttermében.A hely abszolút nem sznob és hivalkodó, hangulatos szalon vár minket egy kandallóval a baráti beszélgetésekhez. Az átrium stílusban épült bárban vagy akár grillteraszon is fogyaszthatjuk a legjobb borokat csillagfényes nyári estéken. Tél idején ajánlott testünket-lelkünket felfrissíteni, a gyönyörű wellness részlegben igénybe venni VinoSense kezeléseket.

Booking.com értékelés 9,1/10 (526 vélemény alapján)

Foglalás

crocus.jpg

Crocus Gere Bor Hotel Resort & Wine Spa****

 

Villány szívében, a világhírű pincesor közvetlen közelében található családi hotel összesen 34 darab szobával rendelkezik. Gere Attila és családja a térség legismertebb borászai közé tartozik. Teljes körű szolgáltatással várnak minket, ha ide látogatunk lehetőség nyílik pince és birtoklátogatásra, szőlőhegyi piknikkel egybekötve, de drávai sétahajózás és lovas kocsikázás is van a programok között.Á la carte étteremmel rendelkezik, ahol fő cél a villányi borvidéken fellelhető kiváló magyar alapanyagokat kreatív konyhával egybekötve kényeztetni a gasztronómia rajongóit. Saját készítésű pástétomok, lekvárok, sütemények, házi sajtok, szalámi, sonka és egyéb különlegességek közül is válogathatunk.A feltöltődést széleskörű masszázs és wellness kezelések garantálják, hazánkban egyedülálló módon szőlő- és bor alapokon nyugvó ún. vinoterápiás módszerrel. A vörösbor szépségápolásban történő felhasználásával bizonyítottan fiatalító, szépítő, bőrfeszesítő hatást érhetünk el.

Booking.com értékelés 9,5/10 (381 vélemény alapján) + Tripadvisor díjnyertes

Foglalás

Ha tetszett az összeállítás iratkozz fel ITT további információkért! 

W&W